Uuniperunat ja kala- ja lihatäyte

uuniperunat, uuniperunoiden täytteet
Erilaisten täytteiden ansiosta eri mieltymykset on helppo huomioda uuniperunoita tarjottaessa.

Varaa 1 - 2 suurta perunaa ruokailijaa kohti (esim Rosamunda tai Van Gogh)

Kalatäytteeseen
noin 200 g savusilakkaa, -muikkua tai -kirjolohta
1 sipuli
2 rkl tuoretta tilliä
ripaus valkopippuria
1 dl smetanaa tai kevytranskankermaa tai raejuustoa

Lihatäytteeseen
1 tlk valkosipulista tuorejuustoa
noin 100 g savuporoa tai kinkkua
noin 1 dl sieni-sipulisilppua
3 rkl tuoretta persiljaa hienonnettuna

Pese perunat ja pistele niihin haarukalla reikiä. Kypsennä uunissa 200 asteessa reilu tunti. Mikroaaltouunissa neljä suurta perunaa kypsyy 15 minuutissa (600W). Anna perunoiden jäähtyä muutama minuutti. Leikkaa perunan pintaan ristikkäisviillot.

Leikkaa kalatäytteeseen savukala pieniksi kuutioiksi. Lisää joukkoon sipulisilppu. Lisää smetana. Mausta seos pippurilla.

Leikkaa lihatäytteeseen savuporo tai kinkku pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki aineet tuorejuuston joukkoon.

Ohjeet: Kotimaiset Kasvikset ry

Ruokaryhmä: 
Pääruuat
Ruokalaji: 
Kala- ja äyriäisruuat, Liha- ja siipikarjaruuat
Erityisruokavalio: