Normaali versio

Vadelmapannari

5 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaurahiutaleita
2 munaa
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
3 dl pakastevadelmia
2 tl perunajauhoa

Vuokaan
2 rkl voita

Lisäksi
vaahterasiirappia

Sekoita perunajauho jäisten vadelmien joukkoon. Vatkaa kierrevatkaimella vehnäjauhot ja kaurahiutaleet maidon joukkoon. Lisää munat, sokeri, vaniljasokeri ja suola. Vatkaa taikina tasaiseksi ja anna turvota noin puoli tuntia.

Kuumenna uuni 250-asteiseksi. Pane nokare voita laakeaan piirasvuokaan ja sulata uunissa kullanruskeaksi. Kääntele vuokaa niin, että voi leviää reunoillekin.

Kaada taikina vuokaan ja ripottele pinnalle vadelmat. Paista 250-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa vadelmapannari lämpimänä vaahterasiirapin kanssa.

Ruokaryhmä: 
Leivonnaiset, Välipalat
Ruokalaji: 
Hedelmä- ja marjavälipalat, Makeat piirakat ja tortut
Erityisruokavalio: 
Lakto-ovovegetaristinen