Välimeren kurkkusalaatti

2 kurkkua
10 - 12 kirsikkatomaattia
1 sipuli
200 g feta- tai salaattijuustoa
2 - 4 rkl kapriksia

Kastikkeeseen
1,5 - 2 rkl sitruunanmehua
2 rkl öljy
0,5 dl tuoretta minttua
rouhittua mustapippuri

Leikkaa kurkut pitkittäin halki ja koverra siemenet pois pienen lusikan avulla. Leikkaa koverretut kurkunpuolikkaat viipaleiksi.Halkaise tomaatit. Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Yhdistä kasvikset. Murenna joukkoon juusto ja lisää kaprikset.

Sekoita sitruunanmehu, öljy, rouhittu mustapippuri ja hienonnettu minttu keskenään ja kaada kastike salaatin päälle.Tarjoa kurkkusalaatti sellaisenaan maalaisleivän kanssa tai grillaa rinnalle esimerkiksi broileria tai kalaa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Ruokaryhmä: 
Alkuruuat, Lisäkkeet
Ruokalaji: 
Kasvisruuat, Salaatit
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton, Lakto-ovovegetaristinen, Munaton