Valkosuklaa-karpalopannacotta ja kauralastut Hakkalan koulun tapaan

Ruokatieto, Jussi Ulkuniemi
Ohje on Hakkalan koulun kilpailumenusta Ruokavisan loppukilpailussa 2014.

VALKOSUKLAAPANNACOTTA

2 dl kuohukermaa
2 dl kevytmaitoa
1/2 dl sokeria
100 g valkosuklaata
1 tl vaniljasokeria
3 kpl liivatelehteä

Pane liivatteet kylmään veteen likoamaan.
Kiehauta kattilassa kerma, maito ja sokerit ja lisää sekaan puristetut liivatteet ja raastettu valkosuklaa. Nosta kattila sivuun.
Kaada annosvuokiin ja anna hyytyä peitettynä viileässä noin 4 tuntia.

KARPALOKIILLE

1 liivatelehti
2 dl pakastekarpaloita
0,5-0,75 dl sokeria
1 dl vettä

Liota liivatelehteä kylmässä vedessä 5 minuuttia.
Keitä karpaloita vedessä muutama minuutti kunnes marjat pehmenevät. Siivilöi marjat ja painele marjaseos siivilän läpi liemeen.
Kiehauta liemi. Liuota joukkoon liivate.
Jäähdytä noin 5 minuuttia.
Lusikoi kiille vanukkaiden päälle. Anna hyytyä muutama tunti jääkaapissa.

KAURALASTUT

1  dl kaurahiutaleita esim. Elovena
½ dl sokeria
½  tl vaniljasokeria
½  rkl vehnäjauhoja
½  tl leivinjauhetta
25 g voita
½ munaa

Yhdistä kulhossa kuivat aineet. Lisää sulatettu, jäähdytetty voi. Sekoita viimeisenä joukkoon munat.
Laita taikina n. 1tl:n nokareina uunipellille leivinpaperin päälle. Jätä kauralastujen ympärille leviämisvaraa.
Paista kauralastut 200 asteessa n. 7 min tai kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja ohuen rapeita. Jäähdytä.

Koristeet
Kauralastu, kermanokare 
muutama karpalo koristeluun

Ohje: Hakkalan koulu, Ruokavisa 2014.

Ruokaryhmä: 
Jälkiruuat
Ruokalaji: 
Hedelmä- ja marjajälkiruuat, Jäädykkeet ja hyydykkeet
Erityisruokavalio: 
Lakto-ovovegetaristinen, Munaton