Valkosuklaa-pannacotta omenaliemessä

Huom! Annos kahdelle

2,5 dl kuohukermaa
0,5 dl sokeria
65 g valkosuklaata
1 liivatelehti
1 tl vaniljasokeria

Omenaliemi:
5 dl omenamehua
1 iso omena
1 dl sokeria
1 kanelitanko

Pane liivate likoamaan kylmään veteen. Keitä kermaa ja sokeria, kunnes sokeri on sulanut. Lisää valkosuklaa paloina joukkoon sulamaan ja ota kattila pois liedeltä. Puristele liivatteesta enin vesi ja sulata se suklaakerman joukkoon ja mausta vaniljasokerilla. Kaada seos annoslaseihin tai vuokiin ja hyydytä kylmässä yön yli.

Valmista omenaliemi. Pane omenamehu, sokeri ja kanelitanko kiehumaan. Keitä liemi noin puoleen. Kuori omena ja leikkaa se paksuhkoiksi lohkoiksi. Keitä omenalohkoja liemessä noin 5 minuuttia. Jäähdytä liemi ja siivilöi se. Kaada omenalientä hyytelöiden pinnalle ja lusikoi päälle omenalohkoja.

Ruokaryhmä: 
Jälkiruuat
Ruokalaji: 
Hedelmä- ja marjajälkiruuat
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton