Normaali versio

Vanilijainen kuningatarpiirakka

piirakka, leivonta, vanilijainen kuningatarpiirakka
Tähän kuninkaaliseen piirakkaan mahtuvat molemmat suosikkimarjat, mustikat ja vadelmat.

Pohjaan
300 g margariinia
2,25 dl sokeria
3 munaa
7,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria

Täytteeseen
600 g vaniljan makuista tuorejuustoa
6 munaa
3 dl sokeria
6 dl mustikoita
6 dl vadelmia

Vatkaa sähkövatkaimella margariini ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon kokomunamassa tai rikotut munat.

Sekoita keskenään vehnäjauhot, perunajauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita jauhoseos varovasti vaahdon joukkoon. Painele taikina uunivuoan pohjalle.

Sekoita kulhossa keskenään tuorejuusto, kananmunat ja sokeri tasaiseksi massaksi. Ripottele marjat vuoassa olevan piirakkapohjan päälle. Lisää tuorejuustoseos marjojen päälle ja levitä tasaiseksi.

Paista 175-asteessa 40 minuuttia tai kunnes kuningatarpiirakka on kauniin kullanruskea ja tuorejuustoseos on hyytynyt.

Ruokaryhmä: 
Leivonnaiset
Ruokalaji: 
Makeat piirakat ja tortut
Erityisruokavalio: 
Lakto-ovovegetaristinen