2 dl kevytmaitoa
2 dl vispikermaa
1 dl sokeria
1 vaniljatanko
2 kpl liivatelehtiä
40 g valkosuklaata
Koristeluun:
2 dl kotimaisia pakastemarjoja
30g valkoista suklaata
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kattilaan, lisää tanko, kerma, maito ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi. Sekoita ja anna porista 1-2 minuuttia hyvin sekoittaen. Lisää paloiteltu valkosuklaa ja anna sen sulaa.
Ota kattila liedeltä. Poista vaniljatanko. Lisää hyvin valutetut liivatteet ja sekoita kunnes ne ovat sulaneet.
Jaa seos neljään annoslasiin ja laita jääkaappiin jähmettymään noin kahdeksi tunniksi.
Koristele marjoilla ja valkosuklaalla juuri ennen tarjoilua.
Ohje: Kuulammen koulu, Ruokavisa 2015.