Vaniljapannacotta marjojen kera Kuulammen koulun tapaan

Ruokatieto, Tomi Auersalmi, vaniljapannacotta
Ohje on Kuulammen koulun kilpailumenusta Ruokavisan loppukilpailussa 2015.

2 dl kevytmaitoa
2 dl vispikermaa
1 dl sokeria
1 vaniljatanko
2 kpl liivatelehtiä
40 g valkosuklaata

Koristeluun:

2 dl kotimaisia pakastemarjoja
30g valkoista suklaata

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kattilaan, lisää tanko, kerma, maito ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi. Sekoita ja anna porista 1-2 minuuttia hyvin sekoittaen. Lisää paloiteltu valkosuklaa ja anna sen sulaa.

Ota kattila liedeltä. Poista vaniljatanko. Lisää hyvin valutetut liivatteet ja sekoita kunnes ne ovat sulaneet.

Jaa seos neljään annoslasiin ja laita jääkaappiin jähmettymään noin kahdeksi tunniksi.

Koristele marjoilla ja valkosuklaalla juuri ennen tarjoilua.

Ohje: Kuulammen koulu, Ruokavisa 2015.

Ruokaryhmä: 
Jälkiruuat
Ruokalaji: 
Hedelmä- ja marjajälkiruuat, Jäädykkeet ja hyydykkeet
Erityisruokavalio: 
Munaton