Normaali versio

Varhaisperunasalaatti

1 l uusia perunoita
1 punasipuli
2 nippu- tai kevätsipulia varsineen
10 kirsikkatomaattia
2 ps (yht. 240 g) minimozzarellaa
1 ruukku rucolaa

Kastikkeeseen
2 rkl sitruunamehua
4 rkl rypsiöljyä
suolaa
pippuria

Lisäksi
salaatinlehtiä
tuoreita yrtinoksia, esim. kirveliä tai persiljaa

Pese ja raaputa uudet perunat huolellisesti. Lisää kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen ja keitä 15 - 20 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. Valuta vesi pois ja anna kosteuden haihtua perunoista pitämällä kattilaa kuumalla levyllä hetken aikaa. Anna perunoiden jäähtyä.

Kuori ja viipaloi punasipuli. Leikkaa nippusipulit tai kevätsipulit viipaleiksi varsineen.

Sekoita kastikeainekset esimerkiksi ravistamalla ne sekaisin pienessä lasitölkissä.

Halkaise perunat ja kääntele kastike joukkoon kahdella lusikalla nostellen. Lisää sipulit ja voit tässä vaiheessa antaa perunoiden ja sipuleiden maustua kastikkeessa jääkaapissa.

Pyöräytä salaattiainesten joukkoon kirsikkatomaatit sekä hyvin varovasti mozzarellapalloset ja rucolanlehdet. Jaa salaatinlehdet lautasille ja annostele päälle perunasalaatti. Koristele annokset yrtinoksilla ja tarjoa varhaisperunasalaatti ruisleivän kanssa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Maakunta: 
Koko maa
Ruokaryhmä: 
Lisäkkeet
Ruokalaji: 
Helpot ja nopeat, Salaatit
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton, Lakto-ovovegetaristinen, Munaton