Vihreä perunasose

Ruokavisa, loppukilpailu, Aurinkolahden peruskoulu
Resepti on Aurinkolahden peruskoulun menusta Ruokavisan loppukilpailusta 2013.

6 keksikokoista jauhoista perunaa
5 dl vettä
¾ tl suolaa
n. 1½ dl kuumaa maitoa
1 ruukku tuoretta persiljaa silputtuna

  1. Laita perunoiden keitinvesi kiehumaan.
  2. Pese, kuori ja huuhtele perunat.
  3. Paloittele perunat lohkoiksi ja keitä niitä vähässä suolalla maustetussa vedessä 20-25 min, kunnes perunat ovat kypsiä. Kaada keitinvesi pois.
  4. Soseuta perunat perunasurvimella tai sähkövatkaimella ja lisää kuumaa maitoa pienissä erissä samalla hyvin sekoittaen, kunnes sose on sopivan notkeaa. Lisää tarvittaessa suolaa.
  5. Lisää soseen joukkoon silputtua persiljaa.
  6. Koristele annoslautanen: perunasose ja persiljatupsu soseen päälle.

Resepti: Aurinkolahden peruskoulun loppukilpailujoukkue, Ruokavisa 2013.

Ruokaryhmä: 
Lisäkkeet
Ruokalaji: 
Kasvisruuat, Peruna- ja kasvislisäkkeet
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton, Lakto-ovovegetaristinen, Munaton