Vispipuuro Kotimäen koulun tapaan

Ruokatieto, Jussi Ulkuniemi
Ohje on Kotimäen koulun kilpailumenusta Ruokavisan loppukilpailussa 2014.

5 dl          vettä
2 dl          puolukoita
½ dl         sokeria
¾ dl         mannasuurimoita

Mittaa kattilaan vesi ja marjat. Keitä marjoja 10-15 minuuttia (siihen asti, että marjat hajoavat). Ripottele mannasuurimot kiehuvaan veteen koko ajan kierrevatkaimella sekoittaen. Sekoita puuroa muutama minuutti. Jätä puuro hautumaan noin 10 minuutiksi, sekoita välillä. Lisää valmiiseen puuroon sokeri. Jäähdytä puuro. Vatkaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella. Jaa vispipuuro pieniin annoskulhoihin, koristele puolukoilla ja mintunlehdillä.

Ohje: Kotimäen koulu, Ruokavisa 2014.

Ruokaryhmä: 
Jälkiruuat
Ruokalaji: 
Hedelmä- ja marjajälkiruuat, Hedelmä- ja marjavälipalat, Puurot
Erityisruokavalio: 
Lakto-ovovegetaristinen, Laktoositon, Maidoton, Munaton