Yrttinen kaslerirulla

6 - 8 annosta

1 - 1,5 kg porsaan kasleria
1 - 2 dl erilaisia yrttejä hienonnettuna (salviaa, basilikaa, sitruunamelissaa,
persiljaa)
2 valkosipulin kynttä
ruokaöljyä
1 tl suolaa
mustapippuria

Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen. Hakkaa tuoreet yrtit veitsellä hienoksi sekasilpuksi leikkuulaudalla samoin kuoritut valkosipulin kynnet. Sekoita silppu ruokaöljyyn, joka yhdistää ja vahvistaa yrttien makuja.

Avaa kasleripala levyksi leikkaamalla tukevalla, terävällä veitsellä pala pituussuunnassa halki miltei reunaan saakka. Levitä mausteita ja reilusti yrttiseosta avatulle levylle ja jätä seosta vielä pintaakin varten.

Kierrä kaslerilevy tiukasti rullaksi ja sido kiinni puuvillalangalla. Rulla pysyy koossa, vaikka vain pyörität narua ympärille.

Paista kaslerirulla miedossa uunilämmössä, kunnes paistomittari näyttää
78 - 80 astetta. Anna hiukan jäähtyä foliolla peitettynä ennen kuin poistat sitomislangan. Valmista mahdollisesta paistoliemestä kastiketta ja tarjoa kasvisten kanssa.

Ruokaryhmä: 
Pääruuat
Ruokalaji: 
Liha- ja siipikarjaruuat
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton