Yrttiperunasose Espoon yhteislyseon tapaan

Ohje on Espoon yhteislyseon koulun kilpailumenusta Ruokavisan loppukilpailussa 2014.

700g puikulaperunoita
n. ½ l vettä + 1-2 ml sormisuolaa
1-1½ dl maitoa
2 rkl rypsiöljyä (voin maku)
1-2 ml suolaa
½-1 dl tuoretta hienonnettua timjamia

Pese perunat huolella juuresharjalla.  Kuori perunat.
Laita kattilaan vesi ja kuumenna se kiehuvaksi.
Lohko perunat ja lisää ne veteen, tarkista, että vettä ei ole liikaa. Perunat saavat juuri ja juuri peittyä.  Ripauta päälle n. 1-2 ml sormisuolaa.
Keitä perunat kypsiksi, n. 15-20 min.
Kaada keitinvesi talteen, soseuta perunat perunasurvimella ja notkista sose lisäämällä joukkoon vähitellen keitinlientä ja maitoa. Lisää rypsiöljy.
Vatkaa perunasose kuohkeaksi sähkövatkaimella ja lisää lopuksi soseen joukkoon hienonnettu timjami ja tarkista suolan maku.

Ohje: Espoon yhteislyseon koulu, Ruokavisa 2014.

Ruokaryhmä: 
Lisäkkeet
Ruokalaji: 
Peruna- ja kasvislisäkkeet
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton, Lakto-ovovegetaristinen, Munaton