Joululeivonta

Joulu tuoksuu kanelilta, neilikalta, inkivääriltä... Joulun alla keittiössä on tuoksuvaa tunnelmaa. Piparit, joulutortut, sahramipullat, makeiset ja leivät antavat esimakua tulevasta.

Piparilinnat tuovat joulun tuoksun

Piparkakkujen paistaminen kuuluu kodin ensimmäisiin jouluvalmisteluihin. Koska piparkakut säilyvät hyvin, ne kannattaa valmistaa hyvissä ajoin muiden jouluvalmistelujen tieltä. Piparkakkujen teko on monessa perheessä perinne, johon kaikki voivat osallistua.

Piparkakkurakennus on näyttävä joulukoriste, jonka tekeminen on hauskaa. Lopputulos on aina näyttävä, vaikka rakennuksen tekeminen ei ole kovin vaikeaa. Koristelussa voi käyttää mielinmäärin omaa luovuutta!

Lahjaksi ystäville voi pyöräyttää pieniä ja helppotekoisia piparkakkutaloja. Vaativampaan ja haastavampaan makuun löytyy piparkakkukirkon ohje, jota tehdessä joulun odotus ei käy pitkäksi. Piparkakkumaassa on rakennettu erilaisia asumuksia piparkakkutaikinasta.

Pikkuinen piparitalo

Piparkakkukerrostalo

Piparkakkulinna

ruokatieto, piparkakkulinna 2

Pipariporo ja -reki

ruokatieto, poro ja reki
Piparkakkukirkko

piparkakku kirkko ruokatieto

Joulunajan leivonnaisia ovat:

Maustekakku
Ranskalainen jouluhalko
Suklainen puolukkatäytekakku
Suklaamurupiparit
Sahramipullat
Mustaherukka-rahkahyytelökakku
Luumu-konjakkikakku 

Ruokatiedon keittokirjasta löydät monia jouluisia piparinmakuisia reseptejä:

Pipareiden perusohje
Ruispiparit
Piparileivokset
Piparkakkujäätelö
Puolukkajäädyke uunijäätelön tapaan
Piparkakkuohukaiset omenahillokkeella