Säilömällä aromit talteen

Hillopurkki
Loppukesä ja syksy ovat mahtavaa aikaa, kun taas voi tallettaa parhaat maut purkkeihin pitkän talven varalle. Ruokatiedon keittokirjasta löydät parhaat ohjeet säilömiseen.

Vain mielikuvitus on rajana, kun on aika laittaa herkullisten marjojen, vihannesten ja sienten maut talteen. Marjoista voi tehdä mehua, hilloa ja marmeladeja ja erilaisista vihanneksista voi loihtia mahtavia lisukkeita erilaisten ruokien kylkeen.

Hillojen ja mehujen tekeminen sekä marjojen pakastaminen ovat ehkä perinteisimpiä tapoja säilöä, mutta myös muita hyviä tapoja löytyy. Kokeile esimerkiksi kuivaamista ja hapattamista.

Katso Ruokatiedon keittokirjasta reseptit säilömisen saloihin:

Mansikkahillo
Mäkisen mustikkahillo
P
ihlajanmarjahillo
K
esäkurpitsahillo
Luumu-omenachutney

Piparjuurikurkut
Säilötyt kesäkurpitsat
Sitruunakantarellit