1800- ja 1900-luvun taitteessa kansalaiset kokoontuivat kaupunkien toreille kuulemaan kellonlyöntejä, kaupunginjohtajan puhetta sekä veisaamaan virttä.
Uudenvuoden juhlinta on muuttunut yhä enemmän koko kansan karnevaaliksi. Kaupunkien keskustaan kokoontuu juhlijoita katsomaan ilotulitusrakettien räiskettä. Vuoden vaihtuessa on tapana avata pullo kuohuvaa.
Täytetyt ohukaiset ovat oivallista tarjottavaa vuodenvaihteen illanistujaisiin, sillä sekä letut että täytteet voi valmistaa jo aikaisemmin päivällä illan ruokahetkeä odottamaan. Yöpalana maistuvat vielä uudenvuoden perinteiset herkut nakit ja perunasalaatti. Vanhan tutun perunasalaatin höysteeksi voi vaihteeksi kokeilla myös punajuurta tai sieniä.
Jauhelihatäytteiset ohukaiset
Broileritäytteiset ohukaiset
Kasvistäytteiset letut
Parsasalaattia currymajoneesin kera
Juhlasalaatti
Glögijäädyke
Ranskalainen perunasalaatti
Perunasalaatti
Sieni-perunasalaatti