Tiedä mitä syöt –pikaopas kiteyttää ruokavalinnat viiteen teesiin

06.08.2013
Ruokavalinnoilla jokainen meistä vaikuttaa oman terveyden lisäksi ympäristön ja yhteiskunnan hyvinvointiin monin tavoin. Ruokatiedon verkkosivuilla julkaistu pikaopas on tehty helpottamaan arjen valintoja hyvällä hyötysuhteella.

Eri ihmiset arvostavat eri asioita ruuassa. Kun puhutaan kestävästä ruokailusta, moni kuluttaja epäröi omia vaikutusmahdollisuuksiaan. Mitkä teot todella kannattavat?

Mitkä teot todella kannattavat?

Vaikuttavien ruokavalintojen kriteereitä nousi ruoka- ja viestintäalojen asiantuntijatyöskentelyssä viisi.
1. Laatu maksaa hiukan enemmän
2. Ruoka luo työtä ja hyvinvointia
3. Arjen valinnat ratkaisevat
4. Älä heitä ruokaa pois
5. Tieto löytyy pakkauksista

Kiteytysten perustelut löytyvät verkosta. Samalla ne voi tulostaa itselleen huoneentauluksi tai ammatilliseen käyttöön.

Vaikuttava keskustelu lähtee oikeasta tiedosta

Aktiivinen ja oikeaan tietoon perustuva keskustelu lisää ymmärrystä ja kiinnostusta ruuasta. Pikaoppaan taustalla oleva ruokaketju toivoo kuluttajien keskustelevan ruoka-alan kanssa aiheista, jotka ruuassa askarruttavat. Keskustelua käydään muun muassa Twitterissä tunnisteella #tiedämitäsyöt. 

Oikeaan tietoon perustuva keskustelu lisää ymmärrystä ja kiinnostusta ruuasta.

Pikaoppaan suunnittelussa olivat mukana Ruokatieto, tuottajajärjestö MTK, Elintarviketeollisuusliitto, Päivittäistavarakauppa ry, Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa, Kuluttajaliitto – Konsumentförbundet ja ProAgria Keskusten Liitto. Sisällön on tuottanut Kuule Oy ja rahoittanut maa- ja metsätalousministeriö. (Ruokatieto)