Mustikkakukko

200 g voita
1 dl sokeria
4 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täytteeseen
0,5 - 1 l mustikoita
0,5 - 1 dl sokeria

Sekoita sokeri, jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää pehmeä voi ja sekoita taikina tasaiseksi.

Voitele korkeareunainen paistosvuoka. Painele 3/4 taikinasta vuoan pohjalle ja reunoille. Kaada mustikat vuokaan ja ripottele pinnalle sokeri.

Kaaviloi loppu taikina levyksi ja kiinnitä se sormin kukon pinnalle. Kypsennä mustikkakukkoa 200-asteisessa uunissa noin tunti. Voit valmistaa myös annoskukkoja pienissä uuninkestävissä vuoissa. Tarjoa mustikkakukko kahvileipänä.

Ruokaryhmä: 
Leivonnaiset
Ruokalaji: 
Makeat piirakat ja tortut
Erityisruokavalio: 
Lakto-ovovegetaristinen, Munaton