Hillottu kurpitsa

1,3 kg kurpitsakuutioita
2 dl väkiviinaetikkaa
3 dl vettä
11 dl sokeria
2 isoa palaa kuivattua inkivääriä

Keitä etikasta, vedestä, sokerista ja inkivääristä liemi. Sekoita silloin tällöin. Kypsennä kurpitsankuutiot etikka-sokeriliemessä. Kurpitsan pitää muuttua läpikuultavaksi, mutta se ei saa soseutua.

Nosta kurpitsakuutiot lämpimiin, puhtaisiin lasitölkkeihin. Keitä lientä kokoon 10 minuuttia. Kaada liemi kurpitsapalojen päälle, sulje tölkit. Säilytä hillottu kurpitsa kylmässä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Ruokaryhmä: 
Lisäkkeet
Ruokalaji: 
Helpot ja nopeat, Peruna- ja kasvislisäkkeet, Säilykkeet
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton, Lakto-ovovegetaristinen, Laktoositon, Maidoton, Munaton