Karjalanpaisti

karjalanpaisti, karjalan, paisti, pitoruuat
Karjalanpaisti on pitopöytien kestosuosikki.

Ohje neljälle

500 g porsaan lapaa tai etuselkää
300 g naudanpaistia
1 sipuli lohkottuna
6 maustepippuria
3 laakerinlehteä
1kpl lihaliemikuutiota
1,5 l vettä
suolaa maun mukaan

Kuutioi porsaan ja naudanlihat. Ruskista lihat pannulla ja laita ne uuniastiaan. Huuhtele pannu ja lisää liemi lihojen joukkoon.  Lisää joukkoon sipuli, pippurit, laakerinlehdet ja lopuksi vesi sekä suola. Laita astia uuniin 225 asteeseen ensin noin puoleksi tunniksi. Tämän jälkeen tiputa uunin lämpötila 175 asteeseen. Anna karjalnpaistin olla uunissa noin 2 tuntia, kunnes liha on mureaa.

Muista laittaa uuniastiaan myös luut lavasta tai etuselästä,  koska niistä tulee makua paistiin.

Tarjoa keitettyjen perunoiden ja tuoreen rieskan kera. Leipää voit myös kastaa liemeen.

Vinkki: saat hyvän lihakeiton karjalanpaistin tähteestä.Valmista se normaalin lihakeiton tapaan.

Jos  pinnalle kertyy paljon rasvaa niin kuori ensin päällimmäinen kerros pois.

Ohje:

Keittiömestari Ulla Liukkonen
Suomen keittiömestarit ry
Karjalan keittiömestarit ry

Ruokaryhmä: 
Pääruuat
Ruokalaji: 
Liha- ja siipikarjaruuat
Erityisruokavalio: 
Laktoositon, Maidoton