Kurpitsapiirakka

Pohjaan
3 dl vehnäjauhoja
100 g margariinia
1 tl kanelia
3 rkl kylmää vettä

Täytteeseen
0,5 kg kurpitsaa, ilman kuorta ja siemeniä
0,5 dl vettä
0,5 tl sokeria
1,75 dl fariinisokeria
3 munaa
2,5 dl maitoa
2,5 dl ruoka- tai kevytkermaa
0,5 tl inkivääriä
1 tl kanelia

Nypi jauhot, rasva ja kaneli murumaiseksi seokseksi, lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan seistä kylmässä noin puoli tuntia.

Leikkaa kurpitsa kuutioiksi. Keitä kurpitsakuutioita, vettä ja sokeria noin 40 minuuttia tai kunnes kurpitsa tuntuu pehmeältä. Soseuta ja anna seoksen jäähtyä.

Sekoita kurpitsasoseeseen munat, maito, kerma ja mausteet ja kaada täyte piirakkapohjan päälle. Paista piirakkaa 175 asteessa noin 50 minuuttia. Tarjoile kurpitsapiirakka lämpimänä tai kylmänä jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Ruokaryhmä: 
Leivonnaiset
Ruokalaji: 
Makeat piirakat ja tortut
Erityisruokavalio: 
Lakto-ovovegetaristinen