Rasvaton porkkana-mantelikakku

5 munaa
2,5 dl fariinisokeria
1,5 dl mantelijauhetta
1 dl korppujauhoja
1 rkl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
puolikkaan sitruunan mehu
3 porkkanaa raastettuna

Pinnalle
100 g maustamatonta (kevyt)tuorejuustoa
0,5 dl tomusokeria
1 rkl sitruunamehua

Voitele ja korppujauhota huolellisesti irtopohjainen kakkuvuoka (halkaisija 23 cm). Vatkaa munat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon, samoin sitruunamehu ja porkkanaraaste varovasti taikinaa puuhaarukalla käännellen. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 50 - 60 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ennen kuin kumoat sen.

Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri ja päällystä jäähtynyt kakku seoksella. Säilytä porkkana-mantelikakku jääkaapissa. Vinkki: Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Ruokaryhmä: 
Leivonnaiset
Ruokalaji: 
Kakut ja leivokset, Makeat piirakat ja tortut
Erityisruokavalio: 
Lakto-ovovegetaristinen