Kuohkea vadelma-rahkakakku

Rahkakakku
Rahka tuo kakkuun sopivan happaman ja makean tasapainon.

8 - 10 annosta

2 munaa
1,25 dl sokeria
1,75 dl vehnäjauhoja
1 appelsiinin raastettu kuori

Täytteeseen
3 valkuaista
1 dl tomusokeria
300 g maitorahkaa
150 g vadelmasosetta
3 liotettua liivatetta
(voit lisätä sokeria vadelmasoseen joukkoon tarvittaessa)

Kostutukseen
1 appelsiinin mehu

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kevyesti sekoittaen siivilöity vehnäjauho ja raastettu appelsiinin kuori. Levitä taikina leivinpaperille puolen sentin paksuiseksi levyksi ja paista 180-asteisessa uunissa noin 6 - 8 minuuttia.

Anna jäähtyä ja ota sopivalla muotilla kaksi kakkuvuoan kokoista levyä tai kiekkoa.

Vatkaa täytteen valkuaiset ja tomusokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon maitorahka, vadelmasose ja sulatettu liivate kevyesti lastalla sekoittaen.

Pane kakkupohja kakkuvuokaan ja kostuta puolikkaan appelsiinin puristetulla mehulla. Kaada täyte päälle ja nosta toinen kakkupohja päälle. Kostuta lopulla appelsiinin mehulla. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 2 - 4 tuntia.

Koristele vadelma-rahkakakku haluamallasi tavalla, esimerkiksi vadelmilla ja marengilla.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Ruokaryhmä: 
Leivonnaiset
Ruokalaji: 
Kakut ja leivokset
Erityisruokavalio: