Mansikalla juotettu suklaakakku

3 munaa
2,5 dl sokeria
1,5 dl juoksevaa margariinia
1,5 dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
0,25 tl suolaa

Päälle
300 g pakastemansikoita
1 tlk vispikermaa
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Leikkaa irtopohjavuokaan sopiva leivinpaperipala. Voitele vuoan reunat.

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon juokseva margariini. Sekoita jauhot, kaakaojauhe, vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola keskenään ja lisää taikinaan varovasti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 175-asteisen uunin keskitasolla noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä.

Sulata mansikat ja soseuta ne esimerkiksi sauvasekoittimella. Levitä kakun päälle mansikkasose ja anna vetäytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai seuraavaan päivään.

Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Pursota tai levitä kermavaahto kakun päälle. Tarjoa suklaakakku esimerkiksi jälkiruokana.

Ruokaryhmä: 
Jälkiruuat, Leivonnaiset
Ruokalaji: 
Hedelmä- ja marjajälkiruuat, Kakut ja leivokset, Makeat piirakat ja tortut
Erityisruokavalio: 
Lakto-ovovegetaristinen