Ruoka luo työtä ja hyvinvointia

Suomalainen ruoka työllistää

  • raaka-aineen tuottajia, noin 83 500 henkilöä
  • ruuan ja raaka-aineen jalostuksessa työskenteleviä, noin 37 600 henkilöä
  • tukku- ja vähittäiskaupassa noin 61 600 henkilöä
  • ravintolapalveluissa noin 68 000 henkilöä

Sen lisäksi esimerkiksi kuljetuksissa työskentelee suuri joukko suomalaisia.

Ruuan arvonlisävero ja ja muut verot tuottavat hyvinvointia kaikille suomalaisille.

Ruokaketjun kehittämisestä ja turvallisuudesta huolehtii huomattava määrä ammatti-ihmisiä.

Koko ruokaketju työllistää yhteensä noin 340 000 suomalaista. Se on 13 % työvoimasta.

Lähde: Luke 2017

Jos jokainen suomalainen ostaisi kuukausittain yhdellä lisäeurolla Suomessa valmistettuja elintarvikkeita, maahamme syntyisi 1 500 uutta työpaikkaa vuodeksi.