© Ruokatieto Yhdistys ry 2022
Vanha Talvitie 2 A 16
(käynti kulmasta Työpajankadun puolelta)
00580 Helsinki
etunimi.sukunimi@ruokatieto.fi
2 keltaista paprikaa
4 porkkanaa
1 kurkku
2 lehtisellerin vartta
1 kukkakaali
Dippikastikkeeseen
1 prk kermaviiliä
2 - 3 rkl sitruunan mehua
0,5 dl hienonnettuja tuoreita yrttejä
1 tl sokeria
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria
Sekoita dippikastikkeen aineet keskenään ja anna maustua jääkaapissa vihannesten pilkkomisen ajan.
Huuhdo vihannekset hyvin vedellä. Halkaise paprika ja poista siemenet. Kuori ja huuhtele porkkanat. Leikkaa paprika, porkkana ja kurkku pitkiksi suikaleiksi, lehtiselleri 7 - 10 cm paloiksi. Irrota kukkakaalista kukinnot, halkaise suurimmat. Asettele dippivihannekset laakealle vadille kukin omaan ryhmäänsä.
Vinkki: Jos tiedät ruokailijoiden määrän, voit koota kullekin vieraalle kasvisannoksen valmiiksi. Dippikastike voi olla kulhossa pöydän keskellä.
Ohje ja kuva: Kotimaiset Kasvikset ry
Kuvalinkit
[1] https://www.ruokatieto.fi/keittokirja/ruokaohjeet/dippivihannekset