© Ruokatieto Yhdistys ry 2022
Vanha Talvitie 2 A 16
(käynti kulmasta Työpajankadun puolelta)
00580 Helsinki
etunimi.sukunimi@ruokatieto.fi
4 porsaankyljystä
Sinappimarinadiin
3 rkl dijoninsinappia
1 - 2 rkl hunajaa
1 rkl punaviinietikkaa
2 - 3 rkl oliiviöljyä
2 rkl rakuunaa hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
mustapippuria
Uunijuureksiin
1 l uunijuureksia (porkkana, selleri, lanttu, nauris, palsternakka
2 rkl hunajaa
2 rkl voita
1 tl rosmariinia hienonnettuna
Suolaa
mustapippuria
Sekoita kaikki sinappimarinadin ainekset keskenään. Sivele kastiketta porsaankyljysten pintaan ja anna fileiden maustua 1-2 tuntia.
Pane fileet kypsymään erittäin kuumaan grilliin tai kypsennä ne kuumalla pannulla noin 10 - 12 minuuttia.
Kuori ja leikkaa juurekset 1cm x 1cm paloiksi. Laita juurekset uunivuokaan, lisää hunaja, voi ja mausteet.
Kuumenna uuni 220 asteeseen. Paahda juureksia 20 - 25 minuuttia tai kunnes ovat napakoita ja saaneet paahteisen värin. Sekoita juureksia paahtumisen aikana 2 -3 kertaa.
Tarjoa uunijuurekset grillattujen porsaankyljysten kanssa. Lisäkkeeksi sopii mainiosti myös punaviinikastike.
Kuvalinkit
[1] https://www.ruokatieto.fi/keittokirja/ruokaohjeet/grillatut-porsaankyljykset-ja-uunijuurekset