© Ruokatieto Yhdistys ry 2021
Vanha Talvitie 2 A 16
(käynti kulmasta Työpajankadun puolelta)
00580 Helsinki
etunimi.sukunimi@ruokatieto.fi
puolikas tuore ananas
1 mango
1 rasia ananaskirsikoita
0,5 l mansikoita
2 kiiviä
1 banaani
2 rkl margariinia
2 rkl juoksevaa hunajaa
kookoshiutaleita
Poista pitkittäin puolitetusta ananaksesta puumainen keskusta. Kuori ananaksen puolikas ja leikkaa hedelmäliha pieniksi paloiksi.
Ota mango käteen vaakatasossa. Leikkaa mango pitkittäin kolmeen osaan kiven molemmin puolin. Keskimmäiseen osaan jää mangon keskellä oleva kivi.Leikkaa reunimmaiset puolikaat irti kivestä. Kuori keskimmäinen osa ja leikkaa hedelmänliha paloina irti kivestä. Viillä puolikkaisiin ruudukko ja käännä kuori kuperaksi. Irrota kuutiot kuoresta veitsellä.
Halkaise ananaskirsikat ja mansikat. Kuori ja viipaloi kiivit ja banaani.
Kuumenna vokkipannu, sulata margariini ja lisää pilkotut hedelmät. Sekoita hedelmiä varovasti hetken kuumalla pannulla. Lisää hunaja ja kuumenna vielä hetki. Koristele hedelmävokki kookoshiutaleilla ja tarjoile ohukaisten tai jäätelön kera.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Kuvalinkit
[1] https://www.ruokatieto.fi/keittokirja/ruokaohjeet/hedelmavokki