© Ruokatieto Yhdistys ry 2021
Vanha Talvitie 2 A 16
(käynti kulmasta Työpajankadun puolelta)
00580 Helsinki
etunimi.sukunimi@ruokatieto.fi
3 kpl pientä porkkanaa
n. 150 g parsakaalia
n. 150g kukkakaalia
¼ tl suolaa
loraus hunajaa
n. 1 tl oregano
n. 1 tl rakuuna
Pese, kuori ja paloittele porkkana lanteiksi. Pese ja pilko kaalit kukinnoiksi.
Käytä kasvisten höyryttämiseen joko höyrytyskattilaa tai kattilaa ja höyrytysritilää. Lisää kattilan pohjalle hieman vettä. Laita kasvikset ja ritilä kattilaan. Kiehauta vesi. Höyrytä kasviksia n. 20 min, riippuen kasvisten koosta. Kasvikset saavat jäädä napakoiksi.
Lisää suola, hunaja, oregano ja rakuuna kypsiin kasviksiin.
Ohje: Kuulammen koulu, Ruokavisa 2015.
Kuvalinkit
[1] https://www.ruokatieto.fi/keittokirja/ruokaohjeet/hoyrytetyt-kasvikset-kuulammen-koulun-tapaan