Ruokatieto Yhdistys
Published on Ruokatieto Yhdistys (https://www.ruokatieto.fi)

Etusivu > Kasvistäytteiset letut > Kasvistäytteiset letut

Kasvistäytteiset letut [1]

Lettutaikinaan
4 munaa
1 l maitoa
1 tl suolaa
2 dl ohrajauhoja
3 dl vehnäjauhoja
50 g sulatettua voita tai margariinia
paistamiseen öljyä, margariinia tai voita

Täytteeseen
1 - 2 punasipulia
puolikas punainen paprika
puolikas keltainen paprika
1 kiinankaali
1 ps suolapähkinöitä
suolaa
paistamiseen öljyä

Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää joukkoon maito, suola ja lopuksi jauhot voimakkaasti vatkaten. Anna taikinan seistä jääkaapissa noin tunnin ajan.

Lisää sulatettu rasva taikinaan ennen paistamista. Kuumenna pannu ja rasva mahdollisimman kuumiksi. Levitä taikinaa ohuelti pannulle. Paista letut molemmilta puolilta kullan ruskeiksi.

Viipaloi punasipuli ja suikaloi paprika. Kuullota sipulit ja paprikat öljyssä pannulla pehmeiksi. Lisää suikaloitu kiinankaali ja pehmennä kaalia hetki pannulla. Lisää suolapähkinät. Annostele täytettä letuille ja taita letut taskuiksi.

Ruokaryhmä: 
Pääruuat
Ruokalaji: 
Kananmunaruuat, Kasvisruuat
Erityisruokavalio: 
Lakto-ovovegetaristinen
© Ruokatieto Yhdistys ry 2022
Vanha Talvitie 2 A 16
(käynti kulmasta Työpajankadun puolelta)
00580 Helsinki
etunimi.sukunimi@ruokatieto.fi
Ruokatiedon tietosuojaseloste
  • Etusivu
  • Ruokakasvatus
  • Ajassa
  • Ruokakulttuuri
  • Ruokafakta
  • Pikaopas
  • Yhdistys

Lähde verkko-osoite: https://www.ruokatieto.fi/keittokirja/ruokaohjeet/kasvistaytteiset-letut

Kuvalinkit
[1] https://www.ruokatieto.fi/keittokirja/ruokaohjeet/kasvistaytteiset-letut