Ruokatieto Yhdistys
Published on Ruokatieto Yhdistys (https://www.ruokatieto.fi)

Etusivu > Lime-chilisilli > Lime-chilisilli

Lime-chilisilli [1]

4 - 6 annosta

1 prk (150 g silliä) matjes-, sipuli- tai muita sillipaloja
1 lime

Kastikkeeseen
1 limen mehu
2 rkl öljyä
ripaus sokeria tarvittaessa
0,5 - 1 punasipuli
puolikas mieto chili
2 - 3 oksaa korianteria tai persiljaa

Valuta sillipalat hyvin. Jos käytät sillifileitä, leikkaa ne haarukkapaloiksi. Purista limen mehu ja sekoita se öljyyn. Lisää tarvittaessa vähän sokeria sillin makeudesta riippuen.

Pese toinen lime hyvin ja leikkaa se viipaleiksi. Poista chilistä siemenet niin, että chilin puolikas säilyttää muotonsa. Leikkaa chili vinottain renkaiksi. Kuori ja viipaloi tai suikaloi punasipuli. Leikkaa korianterin lehdet muutamaan osaan.

Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna lime-chilisillin maustua 0,5-2 tuntia tai yön yli. Nostele limeviipaleet koristeeksi ja lisää pinnalle muutama tuore korianterin lehti.

Ruokaryhmä: 
Alkuruuat, Pääruuat
Ruokalaji: 
Kala- ja äyriäisruuat
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
© Ruokatieto Yhdistys ry 2022
Vanha Talvitie 2 A 16
(käynti kulmasta Työpajankadun puolelta)
00580 Helsinki
etunimi.sukunimi@ruokatieto.fi
Ruokatiedon tietosuojaseloste
  • Etusivu
  • Ruokakasvatus
  • Ajassa
  • Ruokakulttuuri
  • Ruokafakta
  • Pikaopas
  • Yhdistys

Lähde verkko-osoite: https://www.ruokatieto.fi/keittokirja/ruokaohjeet/lime-chilisilli

Kuvalinkit
[1] https://www.ruokatieto.fi/keittokirja/ruokaohjeet/lime-chilisilli