Ruokatieto Yhdistys
Published on Ruokatieto Yhdistys (https://www.ruokatieto.fi)

Etusivu > Säilötyt kesäkurpitsat > Säilötyt kesäkurpitsat

Säilötyt kesäkurpitsat [1]

säilötty kesäkurpitsa, kesäkurpitsa, säilöntä
Kesäkurpitsa taipuu myös etikkasäilykkeeksi.

2 kesäkurpitsaa (á 400 g)
1 punasipuli
(1 porkkana)
(piparjuuren lastuja)
(mustaherukan lehtiä)

Liemeen
6 dl vettä
4 dl väkiviinaetikkaa
4 dl sokeria
1 tl suolaa
kokonaisia neilikoita
1 laakerinlehti
valkopippuria

Pese kesäkurpitsat hyvin. Leikkaa kesäkurpitsa haluamaasi muotoon esim.viipaleiksi, veneiksi tai tangoiksi. Leikkaa punasipuli renkaiksi. Lado kesäkurpitsa ja punasipuli (sekä muut mausteet) vuorotellen puhtaaseen tölkkiin.

Keitä liemi ja kaada kesäkurpitsan päälle. Sulje tölkki ja säilytä kylmässä. Kesäkurpitsat ovat valmista syötävää kolmen viikon kuluttua.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

 

Kuva: Kotimaiset kasvikset ry.

Ruokaryhmä: 
Lisäkkeet
Ruokalaji: 
Peruna- ja kasvislisäkkeet, Säilykkeet
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton, Lakto-ovovegetaristinen, Laktoositon, Maidoton, Munaton
© Ruokatieto Yhdistys ry 2021
Vanha Talvitie 2 A 16
(käynti kulmasta Työpajankadun puolelta)
00580 Helsinki
etunimi.sukunimi@ruokatieto.fi
Ruokatiedon tietosuojaseloste
  • Etusivu
  • Ruokakasvatus
  • Ajassa
  • Ruokakulttuuri
  • Ruokafakta
  • Pikaopas
  • Yhdistys

Lähde verkko-osoite: https://www.ruokatieto.fi/keittokirja/ruokaohjeet/sailotyt-kesakurpitsat

Kuvalinkit
[1] https://www.ruokatieto.fi/keittokirja/ruokaohjeet/sailotyt-kesakurpitsat