Ruokatieto Yhdistys
Published on Ruokatieto Yhdistys (https://www.ruokatieto.fi)

Etusivu > Silliä ja tomaattimarmeladia > Silliä ja tomaattimarmeladia

Silliä ja tomaattimarmeladia [1]

silakka, silli, tomaattimarmeladi
Uudet perunat ja silli ovat erottomaton yhdistelmä, mutta niiden seuraan sopii myös tomaattimarmeladi.

(4 hengelle alkuruuaksi)

2 sillifileettä (esim. Matjessilliä)
4 siivua mallasleipää
1 prk kermaviiliä
kevätsipulia

Tomaattimarmeladi

4 tomaattia
1 pala vaniljatankoa
0,5 dl hillosokeria
1 tähtianis
½ sitruunan mehu
½ sitruunan kuori
suolaa
mustapippuria

Halkaise tomaatit neljään osaan ja poista siemenet. Laita tomaatit kattilaan ja lisää joukkoon pieni pala vaniljatankoa, hillosokeri ja tähtianis. Hauduttele tomaatteja miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Lisää joukkoon raastettu sitruunan kuori ja mehu. Ota kattila pois levyltä ja anna maustua hetki. Paseeraa seos siivilän läpi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna jäähtyä.

Tarjoile silli mallasleivän, tomaattimarmeladin, kermaviilin sekä hienonnetun kevätsipulin kera. Annoksen seuraksi sopii myös keitetty varhaisperuna.

Ruokaryhmä: 
Alkuruuat
Ruokalaji: 
Kala- ja äyriäisruuat
Erityisruokavalio: 
Munaton
© Ruokatieto Yhdistys ry 2022
Vanha Talvitie 2 A 16
(käynti kulmasta Työpajankadun puolelta)
00580 Helsinki
etunimi.sukunimi@ruokatieto.fi
Ruokatiedon tietosuojaseloste
  • Etusivu
  • Ruokakasvatus
  • Ajassa
  • Ruokakulttuuri
  • Ruokafakta
  • Pikaopas
  • Yhdistys

Lähde verkko-osoite: https://www.ruokatieto.fi/keittokirja/ruokaohjeet/sillia-ja-tomaattimarmeladia

Kuvalinkit
[1] https://www.ruokatieto.fi/keittokirja/ruokaohjeet/sillia-ja-tomaattimarmeladia