Ruokatieto Yhdistys
Published on Ruokatieto Yhdistys (https://www.ruokatieto.fi)

Etusivu > Ruokakulttuuri > Nykypäivän ruokajuhla > Vuodenajat > Talvi > Joulu > Menuehdotuksia > Katin ja Jaakon joulumenu > Katin ja Jaakon joulumenu

Katin ja Jaakon joulumenu [1]

ruokatieto, kati ja jaakko
Keittiömestari Jaakko Kolmosen perinteinen joulu maistuu raikkaasti tutulta: mummun ohjetta noudattaen hän käyttää aina sesongin parhaita raaka-aineita. Uusia yhdistelmiä modernilla tavalla sisältää keittiömestari Kati Lazskan suunnittelema joulunmakuinen menu.

Jaakko Kolmosen  joulupöytään kuuluvat perinteiset joulun ruokalajit.

Joulujuusto [2]
Lasimestarin silli [3]
Joulusilakat [4]
Lipeäkala [5]
Imelletty perunalaatikko [6]
Porkkana-ohralaatikko [7]
Lanttulaatikko [8]
Joulukinkku [9]
Sinappi [10]
Haudutettu punakaali [11]
Joulumakkara [12]
Joulukalja [13]
Puolukkajäädyke [14]

Kati Lazskan suunnittelema menu sopii esimerkiksi kaupunkijoulua viettävälle.

Porsaanfilettä ja rusina-sipulihilloketta [15]
Punajuurisilakat [16]
Sillimoussea [17], sinappikreemiä [18]ja glögihyytelöä [19]
Paahdettua ankanrintaa ja appelsiinineilikkakastiketta [20]
Pehmeää piparkakkua, kanelikermaa ja karamellisoituja luumuja  [21]

© Ruokatieto Yhdistys ry 2021
Vanha Talvitie 2 A 16
(käynti kulmasta Työpajankadun puolelta)
00580 Helsinki
etunimi.sukunimi@ruokatieto.fi
Ruokatiedon tietosuojaseloste
  • Etusivu
  • Ruokakasvatus
  • Ajassa
  • Ruokakulttuuri
  • Ruokafakta
  • Pikaopas
  • Yhdistys

Lähde verkko-osoite: https://www.ruokatieto.fi/keittokirja/sesonkien-ja-juhlien-herkut/joulu/menuehdotuksia/katin-ja-jaakon-joulumenu

Kuvalinkit
[1] https://www.ruokatieto.fi/keittokirja/sesonkien-ja-juhlien-herkut/joulu/menuehdotuksia/katin-ja-jaakon-joulumenu
[2] https://www.ruokatieto.fi/keittokirja/ruokaohjeet/joulujuusto
[3] https://www.ruokatieto.fi/keittokirja/ruokaohjeet/lasimestarin-silli
[4] https://www.ruokatieto.fi/keittokirja/ruokaohjeet/joulusilakkaa
[5] https://www.ruokatieto.fi/keittokirja/ruokaohjeet/lipeakalan-valmistus
[6] https://www.ruokatieto.fi/keittokirja/ruokaohjeet/imellytetty-perunalaatikko
[7] https://www.ruokatieto.fi/keittokirja/ruokaohjeet/porkkana-ohralaatikko
[8] https://www.ruokatieto.fi/keittokirja/ruokaohjeet/lanttulaatikko
[9] https://www.ruokatieto.fi/keittokirja/ruokaohjeet/joulukinkku
[10] https://www.ruokatieto.fi/keittokirja/ruokaohjeet/joulusinappi
[11] https://www.ruokatieto.fi/keittokirja/ruokaohjeet/haudutettua-punakaalia
[12] https://www.ruokatieto.fi/keittokirja/ruokaohjeet/joulumakkara
[13] https://www.ruokatieto.fi/keittokirja/ruokaohjeet/joulukalja
[14] https://www.ruokatieto.fi/keittokirja/ruokaohjeet/puolukkajaadyke
[15] https://www.ruokatieto.fi/keittokirja/ruokaohjeet/porsaanfiletta-rusina-sipulihillokkeen-kera
[16] https://www.ruokatieto.fi/keittokirja/ruokaohjeet/punajuurisilakat
[17] https://www.ruokatieto.fi/keittokirja/ruokaohjeet/sillimousse
[18] https://www.ruokatieto.fi/keittokirja/ruokaohjeet/sinappikreemi
[19] https://www.ruokatieto.fi/keittokirja/ruokaohjeet/glogihyytelo
[20] https://www.ruokatieto.fi/keittokirja/ruokaohjeet/paahdettua-ankanrintaa-ja-appelsiini-neilikkakastiketta
[21] https://www.ruokatieto.fi/keittokirja/ruokaohjeet/pehmeaa-piparkakkua