© Ruokatieto Yhdistys ry 2022
Vanha Talvitie 2 A 16
(käynti kulmasta Työpajankadun puolelta)
00580 Helsinki
etunimi.sukunimi@ruokatieto.fi
Viimeisiä kevättalven pakkaspäiviä lämmittävät tuhdit padat. Jälkiruuaksi pyöräytetään piirakka, jonka täyteeksi laitetaan pakastimeen jääneitä marjoja.
Ensimmäiset villivihannekset, nokkonen ja voikukka, herättelevät makuhermoja kesään. Pian puutarhoista korjataan raparperin hentoja varsia, ja innokkaat etsijät löytävät metsistä ensimmäiset korvasienet.
Ensimmäiset villivihannekset, nokkonen ja voikukka, herättelevät makuhermoja kesään.
Kevät on makeiden ja raikkaiden herkkujen juhlaa. Ensimmäiset rahkapiirakat ja -tortut nautitaan palmusunnuntain kunniaksi. Pääsiäisleivonnaisten [2] jälkeen alkaa vapun [3] odotus tippaleipineen ja rosetteineen. Alkukevään juhlakausi huipentuu äitienpäivään. [4]
Kevät on makeiden ja raikkaiden herkkujen juhlaa.
Poimi listalta omat suosikkisi kevätkauden kotoisiin juhliin!
Pääsiäisen keikauskakku [5]
Pääsiäistorttu [6]
Rahkapiirakat [7]
Juustotorttu [8]
Appelsiinipavlova [9]
Tippaleivät [10]
Rosetit [11]
Mansikalla juotettu suklaakakku [12]
Rasvaton porkkana-mantelikakku [13]
Kuvalinkit
[1] https://www.ruokatieto.fi/keittokirja/sesonkien-ja-juhlien-herkut/kevat-juhlii-tuoreita-alkuja
[2] https://www.ruokatieto.fi/node/841
[3] https://www.ruokatieto.fi/node/842
[4] https://www.ruokatieto.fi/node/993
[5] https://www.ruokatieto.fi/node/3654
[6] https://www.ruokatieto.fi/node/4744
[7] https://www.ruokatieto.fi/node/3921
[8] https://www.ruokatieto.fi/node/3900
[9] https://www.ruokatieto.fi/node/5097
[10] https://www.ruokatieto.fi/node/4216
[11] https://www.ruokatieto.fi/node/3420
[12] https://www.ruokatieto.fi/node/4951
[13] https://www.ruokatieto.fi/node/4547