© Ruokatieto Yhdistys ry 2022
Vanha Talvitie 2 A 16
(käynti kulmasta Työpajankadun puolelta)
00580 Helsinki
etunimi.sukunimi@ruokatieto.fi
Lahna on melko rasvainen ja maukas ruokakala. Särkikaloille tyypilliset ruodot, joita on varsinkin pyrstöpäässä, haittaavat vähemmän isoissa, yli kaksikiloisissa kaloissa. Lahnaa ei kuitenkaan kannata valmistusvaiheessa leikata pieniksi paloiksi, etteivät ruodot mene pätkiksi.
Lahna on maukas ruokakala.
Lahnoja on tarjolla yleensä kokonaisena ja joskus myös fileenä. Kala maistuu sekä lämpimänä että kylmänä, kokonaisena tai paloina keitettynä. Erityisen hyvää se on uunikalana, joko sellaisenaan tai täytettynä. Myös savustetuilla ja suolatuilla lahnoilla on ystävänsä.
Tomaatilla peitetty lahna [2]
Täytetty uunilahna [3]
Pihlajanmarjagraavattu lahna [4]
Kuva: Pro Kala
Kuvalinkit
[1] https://www.ruokatieto.fi/keittokirja/sesonkien-ja-juhlien-herkut/kevat/huhtikuussa-syodaan-lahnaa
[2] https://www.ruokatieto.fi/node/4959
[3] https://www.ruokatieto.fi/node/3362
[4] https://www.ruokatieto.fi/node/3296