
Kuluttajan on helppo säästää ruokamenoissa vähentämällä ruuan hävikkiä kotona.
Tiesitkö, että moni tuote on käyttökelpoinen päiväyksen jälkeenkin? Haista ja maista.
Parasta ennen -päiväyksen jälkeen ruoka on oikein säilytettynä syöntikelpoista ja turvallista, jos ulkonäkö ja haju ovat muuttumattomat (esim. kuivatuotteet ja hapanmaitotuotteet).
Viimeinen käyttöpäivä -merkintää käytetään helposti pilaantuvissa elintarvikkeissa, esimerkiksi kala- ja lihatuotteissa. Se on sananmukaisesti viimeinen käyttöpäivä. Ruokaketjun toimijat ja elintarviketurvallisuusvirasto Evira suosittelevat, että viimeisen käyttöpäivän jälkeen elintarvikkeita ei syödä.
Kuvalinkit
[1] http://www.saasyoda.fi
[2] https://www.facebook.com/havikistaherkuksi
[3] https://portal.mtt.fi/portal/page/portal/mtt/hankkeet/foodspill
[4] http://www.ruokatieto.fi/keittokirja/ideoita-arkeen/hyvin-suunniteltu-kokonaan-syoty
[5] http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/valmistus+ja+myynti/pakkausmerkinnat+/vahimmaissailyvyysaika+ja+viimeinen+kayttopaiva+ajankohta/