
Syö monipuolisesti. Ravitsemussuositukset ja lautasmalli auttavat.
Syö paljon vihanneksia sesonkeja suosien.
Syö kotimaista järvikalaa ja muuta vastuullisesti tuotettua kalaa.
Suosi lihavalinnoissa vastuullista tuotantoa, monipuolisesti eri ruhonosia käyttäen.
Käytä tuotteita, joiden tuotanto-olosuhteet tiedät tai vaadi ruokaketjulta tietoja ruokasi tuotantotavoista.
Kuvalinkit
[1] http://wwf.fi/kalaopas
[2] http://www.ravitsemusneuvottelukunta.fi/portal/fi/vinkkeja+viisaisiin+valintoihin
[3] http://www.ruokatieto.fi/ruokafakta/ruokaketjun-vastuullisuus/ymparistovastuu-kattaa-elinkaaren
[4] https://ilmasto-opas.fi/fi/ilmastonmuutos/hillinta/-/artikkeli/ab196e68-c632-4bef-86f3-18b5ce91d655/ilmastomyotainen-ruoka.html