Ruokatieto Yhdistys
Published on Ruokatieto Yhdistys (https://www.ruokatieto.fi)

Etusivu > Pikaopas > 2. Ruoka luo työtä ja hyvinvointia > 2. Ruoka luo työtä ja hyvinvointia

tms_web_02.jpg

Ruokatieto, Pikaopas, kuvittaja Marko Myllyaho

Suomalainen ruoka työllistää

  • raaka-aineen tuottajia, noin 83 500 henkilöä
  • ruuan ja raaka-aineen jalostuksessa työskenteleviä, noin 37 600 henkilöä
  • tukku- ja vähittäiskaupassa noin 61 600 henkilöä
  • ravintolapalveluissa noin 68 000 henkilöä

Sen lisäksi esimerkiksi kuljetuksissa työskentelee suuri joukko suomalaisia.

Ruuan arvonlisävero ja ja muut verot tuottavat hyvinvointia kaikille suomalaisille.

Ruokaketjun kehittämisestä ja turvallisuudesta huolehtii huomattava määrä ammatti-ihmisiä.

Koko ruokaketju työllistää yhteensä noin 340 000 suomalaista. Se on 13 % työvoimasta.

Lähde: Luke 2017

Jos jokainen suomalainen ostaisi kuukausittain yhdellä lisäeurolla Suomessa valmistettuja elintarvikkeita, maahamme syntyisi 1 500 uutta työpaikkaa vuodeksi.
Lisätietoa aiheesta
Tietohaarukka (Ruokatieto) [1]
Tilastokeskus: Työvoimatutkimus [2]
© Ruokatieto Yhdistys ry 2021
Vanha Talvitie 2 A 16
(käynti kulmasta Työpajankadun puolelta)
00580 Helsinki
etunimi.sukunimi@ruokatieto.fi
Ruokatiedon tietosuojaseloste
  • Etusivu
  • Ruokakasvatus
  • Ajassa
  • Ruokakulttuuri
  • Ruokafakta
  • Pikaopas
  • Yhdistys

Lähde verkko-osoite: https://www.ruokatieto.fi/pikaopas/ruoka-luo-tyota-ja-hyvinvointia

Kuvalinkit
[1] http://www.ruokatieto.fi/ruokafakta/tietohaarukka/yleista
[2] http://www.stat.fi/til/tyti/