© Ruokatieto Yhdistys ry 2022
Vanha Talvitie 2 A 16
(käynti kulmasta Työpajankadun puolelta)
00580 Helsinki
etunimi.sukunimi@ruokatieto.fi
Myös muiden poikkeavien säilytysolosuhteiden ilmoittaminen on tarpeen. Esimerkiksi: ”Säilytys kuivassa tai pimeässä paikassa”.
Mikrobiologisesti helposti pilaantuvien elintarvikkeiden säilytysohjeet on kuitenkin aina merkittävä pakkaukseen. Ohje varmistaa avaamattoman pakkauksen säilyttämisen oikein viimeiseen käyttöpäivään asti.
Ohje varmistaa avaamattoman pakkauksen säilyttämisen oikein viimeiseen käyttöpäivään asti.
Säilytysohje voi koskea myös pelkästään avattua tuotetta. Pakastetun tuotteen säilytysohjeessa tulee olla suositus, kauanko tuote säilyy avaamattomana jääkaapin pakasteosassa tai pakastimessa.
Myös parasta ennen –tietoihin on tarvittaessa liitettävä säilytysohje.
”Säilytettävä enintään + 4 °C lämpötilassa. Viimeinen käyttöpäivä 15.1.2015”
Erityislainsäädännössä on määräyksiä, joilla säädetään pakolliseksi säilytysohjeen ilmoittaminen elintarvikkeen pakkauksessa.
Kuva: Ruokatieto/Jussi Ulkuniemi
Kuvalinkit
[1] https://www.ruokatieto.fi/ruokafakta/elintarviketieto-esiin/kun-huonelampotila-ei-riita-sailymiseen
[2] https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/tietoa-elintarvikkeista/kasittely-ja-sailyttaminen/lampotila/tietoa-elintarvikkeiden-sailytysajoista/
[3] https://www.ruokavirasto.fi/yritykset/elintarvikeala/valmistus/elintarvikkeista-annettavat-tiedot/pakkausmerkinnat/vahimmaissailyvyysaika-ja-viimeinen-kayttopaiva--ajankohta/