Ruokatieto Yhdistys
Published on Ruokatieto Yhdistys (https://www.ruokatieto.fi)

Etusivu > Ruokakasvatus > Lupa kokata - elintarvikehygienian perusteet > Elintarvikkeiden hygieeninen käsittely > Tehtäviä > Tehtäviä

Tehtäviä

Säilyvyyden parantaminen

  • Mihin perustuu seuraavien tuotteiden säilyvyys?
    • perunasalaatti
    • valmis pizza
    • murot
    • ketsuppi
  • Pystyvätkö jotkut mikrobit lisääntymään vakuumipakkauksessa tai suojakaasupakkauksessa?

Lämpökäsittelyt

  • Miksi avaamattomia vauvanruokapurkkeja ja äidinmaidonvastikepakkauksia säilytetään huoneenlämpötilassa?
  • Grillaat mausteliemessä marinoitua lihaa. Miten estät jälkisaastumista?

Kylmäketju

  • Miksi kuluttajalle on tärkeä tieto, onko esimerkiksi irtomyynnissä oleva kala ollut pakastettu vai ei? 
  • Miksi sulaneita pakastevihanneksia ei pidä jäädyttää uudelleen?
© Ruokatieto Yhdistys ry 2022
Vanha Talvitie 2 A 16
(käynti kulmasta Työpajankadun puolelta)
00580 Helsinki
etunimi.sukunimi@ruokatieto.fi
Ruokatiedon tietosuojaseloste
  • Etusivu
  • Ruokakasvatus
  • Ajassa
  • Ruokakulttuuri
  • Ruokafakta
  • Pikaopas
  • Yhdistys

Lähde verkko-osoite: https://www.ruokatieto.fi/ruokakasvatus/lupa-kokata-elintarvikehygienian-perusteet/elintarvikkeiden-hygieeninen-kasittely/tehtavia