Ruokatieto Yhdistys
Published on Ruokatieto Yhdistys (https://www.ruokatieto.fi)

Etusivu > Ruokakasvatus > Lupa kokata - elintarvikehygienian perusteet > Elintarvikkeiden hygieniaa uhkaavat tekijät > Tehtäviä > Tehtäviä

Tehtäviä

Kemialliset vaarat

  • Millä keittiövälineillä / -käytännöillä vähennetään kemiallisia riskejä?
  • Miksi tuotteita ei säilytetä avatussa säilykepurkissa?
  • Miksi siivousaineita ei säilytetä kuiva-ainevarastossa?
  • Mistä tiedät, sopiiko muoviämpäri tai muu muoviastia elintarvikkeiden säilytämiseen?

Vierasesineet

  • Oletko joskus löytänyt ostamastasi tuotteesta jotain ylimääräistä, mitä? Mistä se oli peräisin?
  • Mitä keittiövälineitä käytetään vierasesineriskien pienentämiseksi?
  • Miksi puisia kauhoja ja muita työvälineitä ei hyväksytä ammattikeittiöön?

Biologiset vaaratekijät

  • Miksi lemmikkejä ei hyväksytä elintarvikkeiden käsittelytiloihin tai varastoihin?
  • Miksi kauppojen ja ravintoloiden tulee säilyttää leipomolaatikot sisällä eikä ulkona?
  • Miksi ruokia ei tule jäähdyttää ulkona edes kovalla pakkasella?
  • Voiko hullun lehmän tautiin sairastua juomalla maitoa?

Pilaantuminen

  • Mitä tuotteita olet heittänyt pois käytöstä? Millä lailla ne ovat olleet käyttökelvottomia tai terveyden kannalta epäilyttäviä?
  • Miten ehkäiset elintarvikkeiden poisheittämistä?

Vaaratekijöiden lähteet

  • Leipä homehtuu? Mistä home voi olla joutunut leipään?
  • Etsi kuvasta mahdollisia saastutuslähteitä.
© Ruokatieto Yhdistys ry 2022
Vanha Talvitie 2 A 16
(käynti kulmasta Työpajankadun puolelta)
00580 Helsinki
etunimi.sukunimi@ruokatieto.fi
Ruokatiedon tietosuojaseloste
  • Etusivu
  • Ruokakasvatus
  • Ajassa
  • Ruokakulttuuri
  • Ruokafakta
  • Pikaopas
  • Yhdistys

Lähde verkko-osoite: https://www.ruokatieto.fi/ruokakasvatus/lupa-kokata-elintarvikehygienian-perusteet/elintarvikkeiden-hygieniaa-uhkaavat-tekijat/tehtavia