Ruokatieto Yhdistys
Published on Ruokatieto Yhdistys (https://www.ruokatieto.fi)

Etusivu > Ruokakasvatus > Ruokaketju - ruuan matka pellolta pöytään > Ravintoa maatilalta > Maatalous Suomessa > Suomalainen maatila Euroopassa > Suomalainen maatila Euroopassa

Suomalainen maatila Euroopassa

Euroopassa on hyvin erikokoisia maatiloja. Euroopan unionin keskimääräinen tilakoko on noin 16 hehtaaria (ha). Suomalaiset maatilat ovat melko pieniä verrattuna moniin Keski-Euroopan maihin.

Maatilojemme keskipeltoala vuonna 2014 oli noin 43 ha, mikä on kuitenkin 1,5 ha enemmän kuin vuotta aiemmin. Tilakokojen kasvaessa maatilojen kokonaismäärä vähenee. Vuonna 2014 Suomessa oli noin 53 000 maatilaa. 

Maatilojen keskikoko Euroopassa

Lähde: Eurostat [1]

SUOMESSA MYÖS MAITOTILan koko on pieni

Lypsykarjatilan kokoa mitataan yleensä lehmien lukumäärän perusteella. Tässäkin vertailussa suomalaiset tilat ovat melko pieniä.

Vuonna 2015 suomalaisella maitotilalla oli keskimäärin 36 lypsylehmää.

Tarkempaa tietoa maidontuotannosta löytyy kohdasta Kotieläimet - Lypsykarja [2].

© Ruokatieto Yhdistys ry 2022
Vanha Talvitie 2 A 16
(käynti kulmasta Työpajankadun puolelta)
00580 Helsinki
etunimi.sukunimi@ruokatieto.fi
Ruokatiedon tietosuojaseloste
  • Etusivu
  • Ruokakasvatus
  • Ajassa
  • Ruokakulttuuri
  • Ruokafakta
  • Pikaopas
  • Yhdistys

Lähde verkko-osoite: https://www.ruokatieto.fi/ruokakasvatus/ruokaketju-ruuan-matka-pellolta-poytaan/maatilalla-kasvatetaan-ruokaa/maatalous-suomessa-perustuu-perheviljelmiin/suomalainen-maatila

Kuvalinkit
[1] https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=Archive:Farm_structure_statistics/fi&oldid=418332
[2] https://www.ruokatieto.fi/node/476