Ruokatieto Yhdistys
Published on Ruokatieto Yhdistys (https://www.ruokatieto.fi)

Etusivu > Ruokakasvatus > Ruokavisa - vastuullisuus ruokaketjussa > Ravitsemus > Suositeltavat valinnat > Kananmunaa sopivasti > Kananmunaa sopivasti

Kananmunaa sopivasti

Kananmuna on luonnon monipuolinen ravintoainepakkaus.

Se on varsinainen taikapallo, joka kuohkeuttaa ja sitoo ruuanvalmistuksessa, sekä kohottaa kakun. Kananmuna sopii salaatteihin ja leivän päälle sekä moneen muuhun ruokaan. Jos sinulla on taipumus kohonneelle kolesterolille, kannattaa kananmunien käyttö rajoittaa 2-3 munaan viikossa, koska kananmunan keltuaisessa on runsaasti kolesterolia.

Ruokavisa, Ruokatieto, kananmuna, Scanstockphoto

Kananmunasta saat:

  • Hyvälaatuista proteiinia
  • Useita kivennäis- ja hivenaineita
  • Kaikkia rasvaliukoisia vitamiineja (A,D,E,K)
  • Runsaasti B-vitamiineja
  • Useita muita terveydelle edullisia aineita

Kananmunat eroavat toisistaan muun muassa kuoren värin, käyttötarkoituksen ja myyntiajan mukaan. Kanan ruokinnalla voidaan vaikuttaa myös kananmunan rasvan laatuun. 

© Ruokatieto Yhdistys ry 2022
Vanha Talvitie 2 A 16
(käynti kulmasta Työpajankadun puolelta)
00580 Helsinki
etunimi.sukunimi@ruokatieto.fi
Ruokatiedon tietosuojaseloste
  • Etusivu
  • Ruokakasvatus
  • Ajassa
  • Ruokakulttuuri
  • Ruokafakta
  • Pikaopas
  • Yhdistys

Lähde verkko-osoite: https://www.ruokatieto.fi/ruokakasvatus/ruokavisa-vastuullisuus-ruokaketjussa/ravitsemus/suositeltavat-valinnat/kananmunaa-sopivasti