Ruokatieto Yhdistys
Published on Ruokatieto Yhdistys (https://www.ruokatieto.fi)

Etusivu > Ruokakasvatus > Ruokavisa - vastuullisuus ruokaketjussa > Tuoteturvallisuus > Tehtäviä tuoteturvallisuudesta > Tehtäviä tuoteturvallisuudesta

Tehtäviä tuoteturvallisuudesta

  1. Miten pitää toimia, jos epäilee että elintarvike on pilaantunut tai ei muuten ole turvallinen?
  2. Katso video Suomessa ruuan turvallisuus on hyvällä mallilla [1] –sivulta siitä, miten maitoa tuotettiin 1950-luvulla. Pohdi, mitkä asiat maidon tuotannossa ovat muuttuneet. Miksi?
  3. Tutustu Oiva-hymyyn [2], joka on järjestelmä jossa elintarviketarkastajat antavat yrityksille hymynaaman arvosanana esimerkiksi hygieniasta. Pohdi, minkä hymynaaman sinä antaisit oman koulusi ruokalalle. Miksi?
  4. Miksi voit Suomessa huoletta maistaa raakaa muna-sokerivaahtotaikinaa, mutta ulkomailla sitä ei välttämättä kannata tehdä?
  5. Mitä tarkoittaa kylmäketju? Miten sinä itse liityt siihen?
  6. Katso video tilamaidosta [3] ja lue maidon kylmäketjusta [4]. Selitä, miten vastalypsetty maito eroaa siitä maidosta, jonka ostat kaupasta.
Ruokatieto, Ruokavisa-logo
© Ruokatieto Yhdistys ry 2022
Vanha Talvitie 2 A 16
(käynti kulmasta Työpajankadun puolelta)
00580 Helsinki
etunimi.sukunimi@ruokatieto.fi
Ruokatiedon tietosuojaseloste
  • Etusivu
  • Ruokakasvatus
  • Ajassa
  • Ruokakulttuuri
  • Ruokafakta
  • Pikaopas
  • Yhdistys

Lähde verkko-osoite: https://www.ruokatieto.fi/ruokakasvatus/ruokavisa-vastuullisuus-ruokaketjussa/tuoteturvallisuus/tehtavia-tuoteturvallisuudesta

Kuvalinkit
[1] https://www.ruokatieto.fi/node/28757
[2] http://www.oivahymy.fi
[3] https://www.ruokatieto.fi/node/28769
[4] https://www.ruokatieto.fi/node/28766