Ruokatieto Yhdistys
Published on Ruokatieto Yhdistys (https://www.ruokatieto.fi)

Etusivu > Ruokakasvatus > Ruuan reitti - ruokakasvatusta alakouluille > Kananmunan reitti > Hyvä tietää kananmunasta > Hyvä tietää kananmunasta

Hyvä tietää kananmunasta

Kananmunat ovat luonnon monipuolisia ravintoainepakkauksia, jotka sisältävät hyvälaatuista proteiinia.

Kananmunat sisältävät useita kivennäis- ja hivenaineita. Kananmunassa on C-vitamiinia lukuun ottamatta kaikki ravintoaineet, mitä ihminen tarvitsee. Jos on taipumus kohonneelle kolesterolille, suositellaan kananmunien käytön rajoittamista 2-3 munaan viikossa, koska kananmunan keltuaisessa on runsaasti kolesterolia.

Kananmunalla on ruuanvalmistuksessa ja leivonnassa monia tehtäviä:

  • Muna saostaa keitot, kastikkeet ja kiisselit
  • Muna sitoo laatikot ja piiraat
  • Muna kuohkeuttaa ja kohottaa kakut
  • Muna kuorruttaa paistokset
  • Muna emulgoi salaatinkastikkeen
  • Muna kirkastaa kala-ja lihaliemet
  • Muna parantaa makua, ravintoarvoa, rakennetta, väriä ja ulkonäköä

 

kananmuna, Jaakko Martikainen, valtioneuvoston kuvapankki
© Ruokatieto Yhdistys ry 2022
Vanha Talvitie 2 A 16
(käynti kulmasta Työpajankadun puolelta)
00580 Helsinki
etunimi.sukunimi@ruokatieto.fi
Ruokatiedon tietosuojaseloste
  • Etusivu
  • Ruokakasvatus
  • Ajassa
  • Ruokakulttuuri
  • Ruokafakta
  • Pikaopas
  • Yhdistys

Lähde verkko-osoite: https://www.ruokatieto.fi/ruokakasvatus/ruuan-reitti-ruokakasvatusta-alakouluille/kananmunan-reitti/hyva-tietaa-kananmunasta