Ruokatieto Yhdistys
Published on Ruokatieto Yhdistys (https://www.ruokatieto.fi)

Etusivu > Ruokakasvatus > Ruuan reitti - ruokakasvatusta alakouluille > Kasvisten reitti > Hyvä tietää kasviksista > Hyvä tietää kasviksista

Hyvä tietää kasviksista

Kasvikset tuovat runsaasti monipuolisuutta ruokavalioon. Ne sisältävät paljon ravintoaineita ja vain vähän energiaa.

TERVEYTTÄ KASVIKSILLA

Kasvikset sisältävät runsaasti vitamiineja, hiven- ja kivennäisaineita. Kasvisten antioksidantit ja flavonoidit vähentävät riskiä sairastua sydän- ja verisuonisairauksiin sekä syöpään. Kasvikset ovat hyviä kuidun lähteitä. Palkokasvit taas ovat erityisen proteiinipitoisia.

Lähellä kasvatetuilla ja kaudenmukaisilla kasviksilla on pieni ympäristövaikutus.

Sesongin kasvikset ovat edullisia ja maukkaita. Tarkista sesonkikasvikset täältä [1]! Myös luonnosta kerätyt sienet, marjat ja villivihannekset kuuluvat ympäristöystävälliselle lautaselle. Lue lisää villiruuasta täältä [2]. 

 

Marjojen ja sienten poimiminen on jokamiehenoikeus

© Ruokatieto Yhdistys ry 2022
Vanha Talvitie 2 A 16
(käynti kulmasta Työpajankadun puolelta)
00580 Helsinki
etunimi.sukunimi@ruokatieto.fi
Ruokatiedon tietosuojaseloste
  • Etusivu
  • Ruokakasvatus
  • Ajassa
  • Ruokakulttuuri
  • Ruokafakta
  • Pikaopas
  • Yhdistys

Lähde verkko-osoite: https://www.ruokatieto.fi/ruokakasvatus/ruuan-reitti-ruokakasvatusta-alakouluille/kasvisten-reitti/hyva-tietaa-kasviksista

Kuvalinkit
[1] https://www.ruokatieto.fi/node/370
[2] http://www.ruokatieto.fi/ruokakasvatus/ruokavisa-vastuullisuus-ruokaketjussa/paikallinen-hyvinvointi/villia-ruokaa-laheltasi