© Ruokatieto Yhdistys ry 2022
Vanha Talvitie 2 A 16
(käynti kulmasta Työpajankadun puolelta)
00580 Helsinki
etunimi.sukunimi@ruokatieto.fi
Kasvikset sisältävät runsaasti vitamiineja, hiven- ja kivennäisaineita. Kasvisten antioksidantit ja flavonoidit vähentävät riskiä sairastua sydän- ja verisuonisairauksiin sekä syöpään. Kasvikset ovat hyviä kuidun lähteitä. Palkokasvit taas ovat erityisen proteiinipitoisia.
Lähellä kasvatetuilla ja kaudenmukaisilla kasviksilla on pieni ympäristövaikutus.
Sesongin kasvikset ovat edullisia ja maukkaita. Tarkista sesonkikasvikset täältä [1]! Myös luonnosta kerätyt sienet, marjat ja villivihannekset kuuluvat ympäristöystävälliselle lautaselle. Lue lisää villiruuasta täältä [2].
Kuvalinkit
[1] https://www.ruokatieto.fi/node/370
[2] http://www.ruokatieto.fi/ruokakasvatus/ruokavisa-vastuullisuus-ruokaketjussa/paikallinen-hyvinvointi/villia-ruokaa-laheltasi