Ruokatieto Yhdistys
Published on Ruokatieto Yhdistys (https://www.ruokatieto.fi)

Etusivu > Ruokakasvatus > Ruuan reitti - ruokakasvatusta alakouluille > Viljan reitti > Hyvä tietää viljasta > Hyvä tietää viljasta

Hyvä tietää viljasta

vilja-tnysjyvn_kollaasi-_nettikoko.jpg

Ruokavisa, Ruokatieto, erilaiset viljatuotteet, kuva Jussi Ulkuniemi
Viljat ovat tärkein kuidun lähde!

Suosi täysjyväviljaa, sillä siinä on paljon kuitua. Viljan kuitu pitää verensokerin tasaisena. Kuitu myös hellii, hoitaa ja täyttää vatsaa.

Riittävästä kuidun saannista on hyvä huolehtia. Kuituympyrän mukaan 1/3 päivän kuidusta voi saada leivästä, 1/3 muista viljatuotteista ja 1/3 kasviksista. 

Viljan kivennäisaineet ja vitamiinit ovat kasvulle välttämättömiä. Täysjyvävilja sisältää esimerkiksi B-ryhmän vitamiineja ja rautaa.

Viljat ovat ympäristöystävällistä ruokaa.

Riisin ympäristövaikutukset ovat kolme kertaa suuremmat kuin viljojen ja perunan. Riisi onkin suositeltavaa korvata esimerkiksi täysjyväohralla. Viljoista saa aterioille monipuolisia ja edullisia lisäkkeitä. 

© Ruokatieto Yhdistys ry 2022
Vanha Talvitie 2 A 16
(käynti kulmasta Työpajankadun puolelta)
00580 Helsinki
etunimi.sukunimi@ruokatieto.fi
Ruokatiedon tietosuojaseloste
  • Etusivu
  • Ruokakasvatus
  • Ajassa
  • Ruokakulttuuri
  • Ruokafakta
  • Pikaopas
  • Yhdistys

Lähde verkko-osoite: https://www.ruokatieto.fi/ruokakasvatus/ruuan-reitti-ruokakasvatusta-alakouluille/viljan-reitti/hyva-tietaa-viljasta