Ruokatieto Yhdistys
Published on Ruokatieto Yhdistys (https://www.ruokatieto.fi)

Etusivu > Ruokakulttuuri > Ruokakulttuuri kautta aikojen > Ruokakulttuuri kautta aikojen

Ruokakulttuuri kautta aikojen [1]

Suomalainen ruoka kautta aikojen aikajan
Suomalainen ruokakulttuuri kehittyy monilla tahoilla yhtä aikaa ja kokonaiskuvaa voi tuntua vaikealta muodostaa. Tämän aikajanan tarkoituksena on luoda silmäys kehitysvaiheisiin jatkumona nykypäivästä vuosituhansien taakse ennen ajanlaskumme alkua.

Selkeyden vuoksi kodin piirin ja ammattimaisen ruuan käsittelyn kehitysvaiheet on laitettu eri puolille aikajanaa, vaikka ne toki kautta aikojen ovat vaikuttaneet toinen toiseensa.  Parhaimmillaan aikajana on tulostettuna näkyvälle paikalle!

Aikajanan tiedot perustuvat Hotelli- ja ravintolamuseossa koottuun ja esillä olevaan aikajanaan, jonka sisältöjä ovat täydentäneet pitkän linjan ruokatoimittajat Maritta Joutjärvi ja Helena Saine-Laitinen. Ruokatieto on myös saanut arvokkaita kommentteja ruoka-alan asiantuntijoilta: Kiitos, toiminnanjohtaja Mirja Hellstedt Maa- ja kotitalousnaisista, ruokakulttuurin professori Johanna Mäkelä Helsingin yliopistosta ja ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemi MTK:sta.

Aikajanan saat isommaksi suurentamalla selaimen tekstikokoa.

Ruokatieto, ruokakulttuurin aikajana

 

  

Liitetiedostot
PDF icon ruokatieto_aikajana_pysty_tulostettava.pdf [2]
PDF icon ruokatieto_aikajana_vaaka_tulostettava.pdf [3]
© Ruokatieto Yhdistys ry 2021
Vanha Talvitie 2 A 16
(käynti kulmasta Työpajankadun puolelta)
00580 Helsinki
etunimi.sukunimi@ruokatieto.fi
Ruokatiedon tietosuojaseloste
  • Etusivu
  • Ruokakasvatus
  • Ajassa
  • Ruokakulttuuri
  • Ruokafakta
  • Pikaopas
  • Yhdistys

Lähde verkko-osoite: https://www.ruokatieto.fi/ruokakulttuuri/ruokakulttuuri-kautta-aikojen

Kuvalinkit
[1] https://www.ruokatieto.fi/ruokakulttuuri/ruokakulttuuri-kautta-aikojen
[2] https://www.ruokatieto.fi/sites/default/files/Aineistopankki/oppimateriaali.finfood.fi/ruokakulttuuri/ruokatieto_aikajana_pysty_tulostettava.pdf
[3] https://www.ruokatieto.fi/sites/default/files/Aineistopankki/oppimateriaali.finfood.fi/ruokakulttuuri/ruokatieto_aikajana_vaaka_tulostettava.pdf