Ruokatieto Yhdistys
Published on Ruokatieto Yhdistys (https://www.ruokatieto.fi)

Etusivu > Joululaatikot ovat ominta ruokakulttuuriamme > Joululaatikot ovat ominta ruokakulttuuriamme

Joululaatikot ovat ominta ruokakulttuuriamme [1]

23.12.2014
Joululaatikot, kinkku, rosolli, glögi, piparkakut ja joulutortut ovat säilyttäneet suosionsa hämmästyttävän hyvin suomalaisessa joulupöydässä. Juhlatarjoiluun tuodaan mielellään uusia vaihtelevia kokelaita, erityisesti upeita kala- ja jälkiruokia. Myös ikivanha jouluruoka voi nousta trendiksi.

Lähes kaikki joulun suositut perinneherkut ovat jo ainakin 100 vuotta vanhoja. Ruokahistoriaa tutkinut filosofian tohtori Merja Sillanpää sijoittaa suurimman osan niistä juuriltaan Keski-Eurooppaan, mutta esimerkiksi joululaatikot ovat alkuperältään mitä suomalaisinta ruokaa.

Rosolli on lähtöisin Italiasta, mutta mistä löytyvät muiden jouluruokiemme juuret? Mitkä ikiaikaiset ruuat voisivat nousta uusiksi trendeiksi?
Lue lisää Tiedä mitä syöt [2] -artikkelista:
Älä heitä ruokaa pois: Joululaatikot mitä suomalaisinta rukakulttuuria  [3]

© Ruokatieto Yhdistys ry 2022
Vanha Talvitie 2 A 16
(käynti kulmasta Työpajankadun puolelta)
00580 Helsinki
etunimi.sukunimi@ruokatieto.fi
Ruokatiedon tietosuojaseloste
  • Etusivu
  • Ruokakasvatus
  • Ajassa
  • Ruokakulttuuri
  • Ruokafakta
  • Pikaopas
  • Yhdistys

Lähde verkko-osoite: https://www.ruokatieto.fi/uutiset/joululaatikot-ovat-ominta-ruokakulttuuriamme

Kuvalinkit
[1] https://www.ruokatieto.fi/uutiset/joululaatikot-ovat-ominta-ruokakulttuuriamme
[2] http://www.ruokatieto.fi/pikaopas
[3] http://www.ruokatieto.fi/pikaopas/4-ala-heita-ruokaa-pois/joululaatikot-mita-suomalaisinta-ruokakulttuuria